ESorensens

Söndag

Feseth Pila, Hästrelaterat, Quicksilver, Träning & Hälsa Permalink0
Idag var det träning för Jenny som gällde. Emelie red Pila och jag red Silver. Eftersom hästarna är väldigt otränade och ryttarna vana med att rida rakt fram i skogen så blev det ett pass med lydnad kan man säga. Vi började med skritt runt banan med kvartsvändningar i hörnen sen la vi till volt på långsidorna. Efter ett tag så la vi in trav på lång sidan och för att sedan lägga in volt i skritt på långsidan så vi fick öva på lite övergångar. mot slutet blev det trav hela tiden och se till att vi placerade hästarna fint i hörnen och inte fuskade där, var även volt på långsidorna.

Silver var stel och ofokuserad i början men lossnade fint efter ett tag. När vi kommit igenom halva träningen så tyckte Silver att det var nog och då la han in några bockningar och avsaktningar men efter lite övertalning så blev han väldigt fin och bjöd på bra. Är otroligt nöjd över passet och tror Silver var extremt nöjd av att få jobba igenom sig även fast han tyckte det var jobbigt.

För Emelie och Pila så såg det jätte bra ut Pila lyssnade fint på Emelies tygeltag och skänklar och stundvis hitatde dem en jätte fin form och takt. Hon var dock stel innan eftersom jag var ute och galopperade i djupsnön med henne igår och då orkade hon endast med två vändor i snön, körde även två vändor trav i snön. På raksträcka ca 100meter från stallet så fick hon ta en travartrav men orkade inte mer än halva så hon vart super trött och svettig av den ridturen och det märkte Emelie av idag. Emelie lyckades få Pila riktigt mjuk och följsam trotts träningsvärken från igår :D

 
Till top