ESorensens

Tisdag

Hästrelaterat, Träning & Hälsa Permalink0
Igår så var det ju vilodagen för Pila och då passade jag och mamma på att testa cykla hela vägen till stallet för att se hur lång tid det tar från Ersboda samt hur långt det är. Tog ungefär 45 minuter dit och 55 hem men vi for olika vägar för att se vilken som är snabbast... men mitt knä tyckte att 2,3 mil var lite för mycket för en dag så blev att gå en liten sträcka på väg hem! Men var ju galet skönt endå att cykla och gick riktigt fort endå.

Nu så länge det är bra väder och går att cykla så ska jag varje måndag då Pila endå vilar cykla fram och tillbaka samt att jag och Elsa ska ta ett jogging varv runt Svidjan.

 
 
 

Måndag

Allmänt, Hästrelaterat Permalink0
Renoveringen av sadelkammaren har på börjats. Förr förra veckan på söndagen då var det dags att rensa ut all utrustning och dagen därefter skruvades alla krokar och hyllor ner. Jag och Elsa tvättade även väggarna men när vi tvättade så for även den gamla färgen bort... Den var alltså inte vattenfast... Så då fick vi vänta med spacklingen och slipandet.. Så på tisdagen skulle vi spackla och måla ett varv men då tog det 18 timmar för spacklet att torka men det blev bara bra det för då hade vi tid att grilla våra burgare och ta emot Elsas chef som skulle få testa rida Pila!
Så i onsdags la vi första lagret färg på väggarna och idag la jag sista varvet av den gröna färgen så imorgon ska jag lägga två lager svart färg på hyllan sen är det dags att skruva upp hyllorna och krokarna igen!
Egentligen skulle allt vara klart idag om det inte var för att den gröna färgen vi fick vart fel nyans men nu har vi rätt och jag är verkligen as nöjd med resultatet.

Färgerna vi har valt är från Happy Homes Färg & Tapet på Västerslätt i  Umeå. Det blev Beckers inomhusfärg i färgerna Frost och Pistage. Vi hade även tänkt ta en burk i färgen Svartpeppar men då hade Anna och Anders redan en burk svart färg hemma. Så den är från Nordsjö :) Skönt att slippa den aprikosa färgen överallt!!

 

Måndag

Träning & Hälsa Permalink0
I morse var det tänkt att jag och Elsa skulle ta oss ett varv runt svidjan joggandes men eftersom jag red Donna igår så lyckades jag göra illa foten på något sätt vet ej men aja.. den gör ont som fan så vi tog oss en hurtig promenad istället runt. Enligt Runkeeper så är det 2,6 km runt och vi gjorde det på 28 minuter så nästa vecka ska vi gå den igen och då hoppas jag att vi kan ligga på 25 minuter runt! :) Sen blir det att lägga in lite jogg och hoppas att vi kan tillslut jogga två varv runt på samma tid som vi gick ett :D hahah tror dock det är omöjligt för oss men kan vara kul att ha det som mål och se om vi klarar det! Ska i allafall försöka ta mig ut till bräntbergets ute gym någon dag och se vad som finns att träna på där :) Nu ska jag lägga mig i ett bad sen ner i sängen.

 
Till top