ESorensens

Söndag

Feseth Pila, Hästrelaterat, Quicksilver Permalink0
Har verkligen ej haft ork att blogga nu på ett tag. 

Pila har satts igång igen efter den lilla vila hon fick pga knölarna vid huvudet. Tror det har och göra med någon slags allergi eller liknande så får se när hon kommer ut på bete om knölarna försvinner. Hon hade 0 EPG av lilla blodmasken och odlingen på stora väntar vi fortfarande på så kanske nästa vecka får vi svar om det! Hon har varit barfota nu sedan 26 April och det var mitt absolut sämsta val för i år!!! Hon är nu as öm i hovarna så hovis kommer nu på fredag istället för 13/6.. Sen har hon återgått till rektangulära hovar så nu är vi på ruta ett igen med hovarna.... Suck!
Har börjat försöka få hon att fatta höger galopp nu eftersom vänster är hennes starka sida men jäklar vad svårt hon har för den! 😓 vänster armen på mig är helt slut varje dag nu för hon drar ut huvudet till höger som hon lärt sig på travet!!! Men skam den som ger sig.. 😅

Silver har haft jodopax omslag i fyra dagar sen blev det på med skon igen men av omslaget så fick han frätskador och väldigt mild lymfangit men jag var smart att redan när han fick på sig skon att tvätta rent ordentligt runt hoven och smörja in såren med helosan eller idomin så vi slapp ringa veterinär för en penicillin kur!
Hältan försvann nästan direkt och nu ser han mest bara stel ut i hagen men eftersom hovis kommer på fredag så ska han få kolla på hans hovar och se om han kan hitta något som kan vara den bidragande faktorn till hältan...
Om han ej hittar något blir det att salta sätta igång han igen och se om hältan kommer tillbaka!! Vilket jag tyvärr tror men då blir det att ringa veterinären direkt och boka en tid för hältutredning.


Till top