ESorensens

Söndag

Feseth Pila, Hästrelaterat, Quicksilver Permalink0
Har verkligen ej haft ork att blogga nu på ett tag. 

Pila har satts igång igen efter den lilla vila hon fick pga knölarna vid huvudet. Tror det har och göra med någon slags allergi eller liknande så får se när hon kommer ut på bete om knölarna försvinner. Hon hade 0 EPG av lilla blodmasken och odlingen på stora väntar vi fortfarande på så kanske nästa vecka får vi svar om det! Hon har varit barfota nu sedan 26 April och det var mitt absolut sämsta val för i år!!! Hon är nu as öm i hovarna så hovis kommer nu på fredag istället för 13/6.. Sen har hon återgått till rektangulära hovar så nu är vi på ruta ett igen med hovarna.... Suck!
Har börjat försöka få hon att fatta höger galopp nu eftersom vänster är hennes starka sida men jäklar vad svårt hon har för den! 😓 vänster armen på mig är helt slut varje dag nu för hon drar ut huvudet till höger som hon lärt sig på travet!!! Men skam den som ger sig.. 😅

Silver har haft jodopax omslag i fyra dagar sen blev det på med skon igen men av omslaget så fick han frätskador och väldigt mild lymfangit men jag var smart att redan när han fick på sig skon att tvätta rent ordentligt runt hoven och smörja in såren med helosan eller idomin så vi slapp ringa veterinär för en penicillin kur!
Hältan försvann nästan direkt och nu ser han mest bara stel ut i hagen men eftersom hovis kommer på fredag så ska han få kolla på hans hovar och se om han kan hitta något som kan vara den bidragande faktorn till hältan...
Om han ej hittar något blir det att salta sätta igång han igen och se om hältan kommer tillbaka!! Vilket jag tyvärr tror men då blir det att ringa veterinären direkt och boka en tid för hältutredning.


Lördag

Hästrelaterat, Quicksilver Permalink0
Denna dag är en dag för krokodiltårar... Silver är halt för tredje våren i rad.. Nu är han dock blockhalt och det är höger fram.
Min älskade lilla ponny får aldrig vara hel.. Han har varje vinter varit så klockret duktig och ghar kännt att detta är hans år nu jäklar blir det provlopp och sedan kanske han kan få kvala men nej.. han blir halt!!
Orkar fan inte med detta mer jag orkar verkligen inte.. Tänker mig alltid det värsta! Mitt huvud kan aldrig tänka att det är något enkelt utan det är alltid något som gör att han ska bli utdömd.. Men denna gång känns det verkligen som så.. han ömmar lite över bogbladet och bogleden.. Mitt huvud säger fraktur men hur fan kan han ha fått det!! Jag hade ju kväll och då var han ej halt och nu imorse var han... har han i så fall gjort illa sig i boxen men hur??
 
Har aldrig sett han så hjälplös!!! Han vill att jag ska hålla i benet han ger mig det och jag brukar inte ens få titta på hans ben men nu ska jag hålla det... han vill ha pussar på mulen han vill mysa!! Vilket säger mig att något är galet fel.. Det kan inte vara något enkelt som en hovböld eller en stengalla igen! Men har gjort ett våtomsalg med jodopax ikväll och sen blir det sjukhage för han. Snälla Anders ställde sig i regnet och gjorde en hage åt mig!! De är så himla fina stallägarna och alla borde ha det såhär i sitt stall! De må vara petiga men dess stunder gör att man kan inte annat än tycka om dem.
 
På måndag ringer jag Evidensia men kan ju inte gå med han dit då han är så pass jävla dålig även fast det är nära dit.. Min fina kille det får verkligen inte vara en fraktur i bogen... vill inte att detta ska vara vårat farväl!!
Vårat farväl skulle vara när han är 34 typ och mina framtida barn skulle få lära sig rida och köra han..
 

Fredag

Feseth Pila, Hästrelaterat Permalink0
Har ju nu som sagt haft Pila i över ett år.
1 Maj började hennes utbildning till ridhäst. Madde fick ju vara test piloten på de två första ridturerna då jag lyckats med att ramla av Silver och få en revbensspricka...
Men den 3 Maj red jag första gången och körde på stort med alla gångarter hon var verkligen en häst som var tuff i sitt psyke då och lyssnade lite halvdåligt på mig men jag gav inte upp.
11 Maj blev hon besiktad av Birger och blev UA.
12 Maj var vi på Hippo och testade ut en sadel till Pila och Chelly. Så idag har jag haft den sadeln i ett år och nu behövs den bytas ut då den vill falla fram lite..
Under sommaren 2015 så blev det i allafall mycket vila pga en massa omständigheter men under hösten började vi komma igång igen fokus låg på att hitta en lugn och fin trav och inte bara rusa iväg!
Emelie började som medryttare på Pila under hösten för att hjälpa mig lite så jag fick lite mer tid för Silver också som skulle säljas. Vi hade två träningstillfällen med Jenny Nyström och Pila var en riktig klippa varje tillfälle och nu var hon redo för galoppen. Blev mycket träning för att få hon att börja fatta galopp.
Nu den 13 Maj kan jag säga att Pila kan fatta galopp och den kan även vara samlad.
Nu är planen den att sakta introducera bommar så hon får lära sig att lyfta benen och ha lite dressyr träningar för att börja hitta formen och bygga lite mer muskler.

 
Till top